L'Espirit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 63.1% 2002


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 49,59 (excl. BTW)
60,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Undisclosed
Bottelaar L'Espirit Rhum
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 19.08.2002
Gebotteld 29.10.2013
Land Nicaragua
Streek Nicaragua
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer BB 5
Alcohol percentage 63.1
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (85)

Een Gedurfde en Uitstekende Rum

Rum, met zijn rijke geschiedenis en diverse smaken, heeft altijd de aandacht getrokken van liefhebbers van sterke drank. Een van die uitzonderlijke rumsoorten is L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5. Gedistilleerd op 19 augustus 2002 en gebotteld op 29 oktober 2013, is deze rum een bewijs van de kunst en het vakmanschap van de Chichigalpa-distilleerderij. Met zijn hoge alcoholpercentage van 63,1% ABV belooft het een intense en onvergetelijke ervaring. In dit artikel zullen we de kenmerkende eigenschappen van L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 verkennen en de reis die het met ons maakt.

Een Verhaal van Distillatie:
De Chichigalpa-distilleerderij, bekend om haar toewijding aan kwaliteit, heeft een rum gecreëerd die hun expertise laat zien. Met zorg geselecteerd suikerriet wordt gebruikt om een smaakvolle en aromatische spirit te maken. De rum wordt gedistilleerd volgens traditionele methoden, waardoor de natuurlijke smaken zich kunnen ontwikkelen en rijpen. Het resultaat is een rum die de essentie belichaamt van de toewijding van de Chichigalpa-distilleerderij aan uitmuntendheid.

Cask BB5: Een Unieke Expressie:
L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 is een release uit één vat, wat betekent dat het een unieke en beperkte expressie biedt van het vakmanschap van de distilleerderij. De tijd die de rum heeft doorgebracht in het vat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van complexiteit en diepgang. Bij elke slok ontdekt men een symfonie van smaken, waaronder tonen van tropisch fruit, karamel, eikenhout en een subtiele hint van specerijen. Het hoge ABV-gehalte van 63,1% versterkt de smaken, wat zorgt voor een intense en krachtige proefervaring.

Een Zintuigelijke Reis:
Bij het inschenken van een glas L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 vult de geur van gekarameliseerde suiker en rijp fruit de lucht. De eerste slok onthult een krachtige maar harmonieuze smaak, waarbij lagen van smaak zich ontvouwen op het gehemelte. De fluweelzachte textuur en lange afdronk laten een blijvende indruk achter, waarbij liefhebbers worden uitgenodigd om elke slok te koesteren en de nuances van deze opmerkelijke rum te verkennen.

Een Buitengewone Ervaring:
L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 biedt een zintuiglijke reis die ons transporteert naar de weelderige suikerrietvelden

en de warme tropische bries van de plaats van herkomst. Het is een rum die bedoeld is om te genieten, zowel in ontspannen momenten als bij vieringen. Of het nu puur wordt gedronken of wordt genoten in een zorgvuldig samengestelde cocktail, het belooft een buitengewone ervaring voor rumkenners en liefhebbers.

Conclusie:
L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5 staat symbool voor het vakmanschap en de toewijding van de Chichigalpa-distilleerderij. Met zijn gedurfde smaken, complexe profiel en hoog ABV-gehalte biedt het een uitzonderlijke rumervaring die liefhebbers zal verrassen. Terwijl we onze glazen heffen op deze opmerkelijke creatie, vieren we de passie en het vakmanschap die hebben bijgedragen aan de productie van L'Esprit Rhum A Chichigalpa Distillery Cask BB5, een ware schat in de wereld van fijne rums.


Aan favorieten toegevoegd